Van de Moosdijk tevreden met zesde plaats in Argentinië

De Husqvarna-rijder kende een beperkte voorbereiding op het seizoen door een schouderblessure. Ondanks het missen van de nodige tijd op de machine wist de 22-jarige crosser beide manches goed tot scoren te komen.

Roan van de Moosdijk liet veel snelheid zien op de schitterende baan van Villa La Angostura.  Duizenden fans stonden langs de hekken om getuige te zijn van de actie.

Het was een sterke start van het FIM-wereldkampioenschap motocross 2023 voor Roan van de Moosdijk. Moosdijk schaduwde de leiders gedurende een groot deel van de eerste manche, wat uiteindelijk een uitstekende vierde plaats opleverde, de tweede manche leverde hem een zevende plaats op.  Met 4-7 scores eindigde hij op de zesde plaats in het algemeen klassement, slechts drie punten verwijderd van een podiumplaats.

Roan Van de Moosdijk: “Vandaag was een consistente start van het kampioenschap! Het was een solide manier om het nieuwe seizoen te beginnen en ik weet dat ik de snelheid heb om met de rijders op het podium te klimmen, dus ik kijk ernaar uit om meer  voortgang in de volgende paar wedstrijden .”

Daguitslag Grand Prix Argentinie:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Andrea Adamo 40 Pnt
3 Thibault Benistant 35 Pnt
4 Kevin Horgmo 34 Pnt
5 Rick Elzinga 32 Pnt
6 Roan van de Moosdijk 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 60 Pnt
2 Andrea Adamo 49 Pnt
3 Thibault Benistant 41 Pnt
4 Simon Laengenfelder 37 Pnt
5 Kevin Horgmo 36 Pnt
6 Roan van de Moosdijk 36 Pnt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *