Roan van de Moosdijk zevende in Grand Prix van Trentino

Roan van de Moosdijk van Nestaan Husqvarna Factory Racing is tijdens de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in her Italiaanse Arco di Trento zevende geworden.

Van de Moosdijk kwam in beide manches niet goed genoeg uit de start en wist een 6-6 in de manches zevende te worden in het dagklassement.

Het circuit lag er hard en glad bij op zaterdag. Na een zevende tijd in de tijdtraining werd hij zevende in de kwalificatieheat.

In de eerste manche moest Roan net binnen de top tien beginnen. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste officiële ronde. Na een aantal plaatsen winst finishte hij als zesde.

Ook in de tweede manche moest Roan net binnen de top tien beginnen en kwam door op een zevende plaats in de eerste officiële ronde. Na diverse pogingen op verder naar voren te komen wist hij niet verder dan een zesde plaats te komen.

Commentaar Roan van de Moosdijk: “Het was een constant weekend. Ik had wat moeite in de eerste manche maar maakte voor de tweede manche wat aanpassingen die werkte.”

Met een 6-6 in de manches eindigde Roan op een zesde plaats in het dagklassement. In de tussenstand staat hij nu zesde. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Portugese Agueda.

Dagklassement Grand Prix MX2 Trentino:
1 Andrea Adamo 44 Pnt
2 Liam Everts 40 Pnt
3 Jago Geerts 39 Pnt
4 Simon Laengenfelder 37 Pnt
5 Kay de Wolf 34 Pnt
7 Roan van de Moosdijk 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jago Geerts 205 Pnt
2 Andrea Adamo 183 Pnt
3 Thibault Benistant 182 Pnt
4 Kay de Wolf 173 Pnt
5 Simon Laengenfelder 158 Pnt
6 Roan van de Moosdijk 147 Pnt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *