Roan van de Moosdijk van F&H Racing heeft een solide wedstrijd gereden bij de internationale wedstrijd in het Franse Blargies. Van de Moosdijk reed een goede eerste manche waarin hij als derde over de finish wist te komen. Echter in de tweede manche kwam hij in de waves ten val en besloot hij om de wedstrijd te verlaten.

Het circuit van Blargies was een typisch Frans circuit, wat een perfecte training was voor de Grand Prix in Rusland. Roan had in de vrije training en de tijdtraining een goed ritme in handen en wist in zijn groep een tweede tijd op de klok te zetten.

Met een goed gevoel begon hij aan de eerste manche. Echter toen het starthek viel kwam Roan niet goed weg en moest aan een inhaalrace beginnen. ‘’Er werd gestart zonder startmash en dit was even wennen. Ondanks dat het moeilijk was om in te halen, kwam ik al snel aan op een derde plaats. Ik kreeg gedurende de wedstrijd wat last van harde onderarmen en moest daardoor in de slotfase het tempo iets laten zakken waardoor ik derde werd,’’ aldus Roan na de eerste manche.

De start van de tweede manche was beter en ditmaal zat hij gelijk achter zijn teammaten Mathys Boisrame en Mikkel Haarup. Helaas ging het al snel in de manche mis voor de crosser uit Eindhoven. ‘’Bovenop de berg kon niet gesproeid worden en daar stofte het flink. Omdat ik het niet goed zag, timede ik de wavesectie verkeerd en kwam ten val. Ik viel niet hard maar heb besloten om de wedstrijd te verlaten. Voor mij was dit een goede training en ik kijk uit naar het Frans Kampioenschap in Ernee van aankomend weekend.’’

Fotocredits – Bavo

Uitslagen int.wedstrijd Blargies, Frankrijk:

Eerste manche:
1. Mathys Boisrame
2. Mikkel Haarup
3. Roan van de Moosdijk
4. Andrea Bonacorsi
5. Thiabult Maupin

Tweede manche:
1. Mathys Boisrame
2. Mikkel Haarup
3. Andrea Bonacorsi
4. Jorgen-Matthias Talviku
5. Julien Duhamel
DNF. Roan van de Moosdijk