Roan van de Moosdijk van F&H Racing is in de internationale wedstrijd in Axel tweede geworden. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij op een tweede plaats over de finish en verzekerde zich hiermee ook van een tweede plaats in het dagklassement.

In de tijdtraining slaagde Roan er niet in om een perfecte ronde neer te zetten. Hij maakte een aantal kleine foutjes en had wat last van langzamere rijders. Toch zette van de Moosdijk een derde tijd op de klok met een achterstand van 0,9 sec op de snelste man.

In zowel de eerste als de tweede manche kon hij in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. ‘’In de eerste manche zat ik achter mijn teamgenoten en kon ze na een aantal ronden in halen. Boisrame bleef nog even in me wiel maar toen ik eenmaal in me ritme kwam, kon ik wegrijden. Op het einde van de manche kreeg ik last van harde armen dus reed de wedstrijd gecontroleerd uit,’’ vertelt Roan.

In de tweede manche wist hij sneller plaatsen winst te boeken en kwam aan op een tweede plaats. De leider was opdat moment al iets te ver weg waardoor Roan zijn wedstrijd zelf in kon delen. Hij sloeg een gat van zo’n 20 seconden op de derde man en kon zo onbedreigd naar een tweede plaats rijden.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Roan ook in het dagklassement op een tweede plaats. Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap opnieuw van start in het Letse Kegums.

Daguitslag MX2 Axel:

1 Jago Geerts 50 Pnt

2 Roan van de Moosdijk 44 Pnt

3 Mathys Boisrame 40 Pnt

4 Rene Hofer 34 Pnt

5 Mikkel Haarup 34 Pnt