Roan van de Moosdijk van F&H Racing heeft zondag in de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Lommel zijn allereerste manchezege in de MX2 klasse binnen weten te halen.

Van de Moosdijk reed op het loodzware zandcircuit een strakke tweede manche en wist deze winnend af te sluiten. Vanwege harde onderarmen moest hij het tempo in de eerste manche iets laten zakken waardoor hij zesde werd. Wel was dit voldoende om in de daguitslag op een mooie tweede plaats te eindigen.

Door de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag en omdat het bij het ingaan van de training nog regende, lag het circuit er nat en modderig bij. Roan zocht naar de juiste lijnen en ging er in de tijdtraining goed voor zitten om een snelle tijd op de klok te zetten. Dit lukte want zijn tijd werd door niemand meer verbeterd waardoor hij de pole position pakte!

In de eerste manche pakte van de Moosdijk een goede start en kwam al snel de top vijf binnen. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een vierde plaats en had de aansluiting met de kopgroep. ‘’In het begin ging het rijden goed totdat ik last kreeg van harde onderarmen. Ik heb geprobeerd om er vanaf te komen maar dat lukte niet waardoor ik het tempo op een gegeven moment iets moest laten zakken. Ik verloor twee plaatsen en kwam op een zesde plaats over de finish,’’ vertelt Roan.

Tussen de manches in herstelde Roan goed van zijn inspanningen en was er klaar voor om er in de tweede manche tegenaan te gaan. Van de Moosdijk pakte opnieuw een goede start en na een aantal goede bochten, kwam hij aan op een tweede plaats. Hij volgde de kopman en toen deze ten val kwam, nam hij de leiding in de wedstrijd over. Strak rijdend hield hij het tempo strak en had na een aantal ronden een voorsprong. Deze wist hij in de rest van de manche te consolideren. Na een loodzware manche kwam van de Moosdijk als winnaar over de finish en pakte hiermee zijn allereerste manchezege uit zijn carriere in de MX2 klasse.

Met een 6-1 in de manches eindigde Roan op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap bezet hij met nog drie wedstrijden te gaan de zevende plaats. Aanstaande zondag staat de volgende Grand Prix op het programma in het Italiaanse Arco di Trento.

Daguitslag Grand Prix MX2 Lommel:

1 Ben Watson 43 Pnt

2 Roan van de Moosdijk 40 Pnt

3 Maxime Renaux 38 Pnt

4 Thomas Kjer Olsen 36 Pnt

8 Jed Beaton 27 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Tom Vialle 651 Pnt

2 Jago Geerts 577 Pnt

3 Maxime Renaux 476 Pnt

4 Jed Beaton 456 Pnt

5 Thomas Kjer Olsen 446 Pnt

7 Roan van de Moosdijk 417 Pnt