Roan van de Moosdijk op het podium in Turkije

Roan van de Moosdijk Nestaan Husqvarna Factory Racing is tijdens de laatste wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 op het podium geeindigd.
De Grand Prix van Turkiye werd gereden binnen de vertrouwde grenzen van Afyonkarahisar – de met sprongen beladen lay-out staat sinds 2018 op de kalender.

Het was een mijlpaal voor Roan van de Moosdijk aan boord van zijn FC 250, die hem voor het eerst op het algemene podium plaatste. Na zo’n moeilijke periode, waarin hij talloze wedstrijden miste door een schouderblessure, herstelde Moosdijk zich op de best mogelijke manier, dankzij een 4-3 score in de manches. ’39’ reed naar de vierde plaats in de eerste manche, de eerste ronde begon kwam hij door op een zevende plaats en boekte vervolgens vooruitgang om als derde te eindigen in de laatste manche van het seizoen. Nog indrukwekkender is het feit dat hij enkele van de snelste rondetijden in de MX2-klasse heeft neergezet!

Roan van de Moosdijk: “Het was uiteindelijk heel goed! Ik werkte me op naar de vierde plaats in de eerste manche met een paar hele goede rondetijden. Daar was ik blij mee en wist dat het mogelijk was om op het podium te komen. Ik wist dat ik hier een trofee kon behalen, dus ik ben heel blij. Het was emotioneel! Mijn schouderblessure was de grootste blessure die ik heb gehad, dus het seizoen op deze manier afsluiten is geweldig.”