Roan van de Moosdijk van F&H Racing heeft in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trentino vroegtijdig op moeten geven. Van de Moosdijk werd negende in de eerste manche maar een opgelopen duimblessure tijdens zijn val op woensdag speelde hem teveel parten waardoor in goed overleg met het team is besloten om in de tweede manche niet van start te gaan.

Het lichaam van Roan was na zijn zware valpartij op woensdag redelijk goed hersteld, alleen had hij nog wel last van zijn duim. Ondanks dit probeerde hij er het beste van te maken en begon ijzersterk aan de dag door in de tijdtraining een hele snelle tijd op de klok te zetten. De tijd van Roan werd door niemand verbeterd waardoor hij de kwalificatie als snelste af wist te sluiten en hiermee de pole position pakte. 

In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start en zat bij het uitkomen van de eerste ronde pas op een elfde plaats. Al snel klom hij op naar een negende plaats maar omdat het op dit circuit heel moeilijk was om in te halen, slaagde Roan er niet in om nog meer plaatsen winst te boeken waardoor hij op een negende plaats werd afgevlagd.

Omdat de pijn in zijn duim steeds heviger werd, is in goed overleg met het team besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan. In de eindstand van het wereldkampioenschap is van de Moosdijk in zijn eerste volledige jaar in de MX2 klasse op een zevende plaats geeindigd.

Eindstand wereldkampioenschap MX2:

1 Tom Vialle 759 Pnt

2 Jago Geerts 679 Pnt

3 Maxime Renaux 581 Pnt

4 Jed Beaton 564 Pnt

5 Ben Watson 551 Pnt

6 Thomas Kjer Olsen 540 Pnt

7 Roan van de Moosdijk 466 Pnt