Roan van de Moosdijk mist nipt het podium in Finland

Roan van de Moosdijk van het Nestaan ​​Husqvarna Factory Racing is tijdens de zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Finse Hyvinkää op een vierde plaats geeindigd.

In 2014 is op het zanderige circuit voor het laatst een Grand Prix verreden.

Na een mooie strijd in de eerste manche met Kay de Wolf wist Roan achter hem te finishen op een vierde plaats.

Vroeg in de tweede manche nam Roan de leiding in handen en reed perfect en breidde zijn voor sprong uit. Met nog een aantal ronden te gaan kwam Roan tenval en zakte terug naar de derde plaats. Daardoor miste hij het podium en moest hij genoegen nemen met de vierde plaats in het algemeen klassement via de 4-3 scores.

De Grand Prix van Charente Maritime staat als volgende op de agenda voor het Nestaan ​​Husqvarna Factory Racing team. St. Jean d’Angely organiseert op 21 Augustus de voorlaatste ronde van het FIM Wereldkampioenschap motorcross 2022.

Commentaar: Roan van de Moosdijk: “Ik had een goede gate pick vandaag. Mijn start was niet al te slecht in de eerste manche en ik maakte al vroeg een aantal goede passes. Ik had moeite in het midden van de manche, omdat ik moet wennen aan de intensiteit. Waar begin ik zelfs met de tweede manche? Ik nam de leiding en deed gewoon mijn eigen ding. Ik leidde meer dan de helft van de manche, maar raakte een rand in een bocht en crashte. Ik ben boos op mezelf. Dit is wel een grote verbetering.”

Volgend weekend gaat het Wereld Kampionschap MX2 verder in het Franse St. Jean d’Angely.

Daguitslag GP MX2 Finland:
1 Tom Vialle 47 Pnt
2 Kay de Wolf 42 Pnt
3 Jago Geerts 39 Pnt
4 Roan van de Moosdijk 38 Pnt
5 Liam Everts 32 Pnt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *