Roan van de Moosdijk van F&H Racing heeft een moeilijke zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Arco di Trento gekend. Van de Moosdijk kwam in beide manches niet goed uit de start. Wel wist hij al snel de top tien binnen te komen maar door foutjes en valpartijen kwam hij in de manches niet verder dan een negende en achtste plaats.
 
Het circuit van Arco di Trento is even heel iets anders dan het circuit van Lommel waar Roan een week eerder zijn allereerste manchezege wist te boeken! Dat Roan ook de harde circuits met hoogteverschillen goed onder de knie heeft, liet hij in de tijdtraining nog maar eens zien. De crosser uit Eindhoven perste er een hele snelle ronde uit en kwalificeerde zich als tweede voor de wedstrijd.
 
Roan kon zijn goede startplaats niet omzetten in goede starts en had daardoor in zowel de eerste als de tweede manche veel werk te doen om naar voren te komen. ‘’In beide manches kon ik in de eerste paar ronden veel rijders passeren waardoor ik in de top tien aan de wedstrijd kon beginnen maar zowel in de eerste als de tweede manche maakte ik kleine foutjes en ben ik een keer gevallen. Dit was frustrerend want de snelheid is er zeker,’’ vertelt Roan.
 
De rijder van F&H Racing werd negende en achtste in de manches en sloot hiermee de dag af op een negende plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zevende plaats staan en staat 24 punten achter op de zesde man. Aankomende woensdag wordt er opnieuw op het circuit van Arco di Trento gereden en dan staat de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma.
 
Daguitslag Grand Prix MX2 Arco di Trento:
1 Jago Geerts 43 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 43 Pnt
3 Tom Vialle 42 Pnt
4 Jed Beaton32 Pnt
5 Maxime Renaux 29 Pnt
9 Roan van de Moosdijk 25 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Tom Vialle 693 Pnt
2 Jago Geerts 620 Pnt
3 Maxime Renaux 505 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 489 Pnt
5 Jed Beaton 488 Pnt
7 Roan van de Moosdijk 442 Pnt