Roan van de Moosdijk loopt enkelblessure op in thuis Grand Prix in Valkenswaard

Roan van de Moosdijk van F&H Racing heeft in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard een blessure opgelopen. Van de Moosdijk reed in de eerste manche op een zesde plaats toen hij zijn voet verkeerd neerzette en hierbij een breuk in zijn enkel opliep. Van de Moosdijk reed de wedstrijd nog wel uit en kwam met een van pijn vertrokken gezicht als twaalfde over de finish.

Na de wedstrijd in Engeland begon Roan uit te kijken naar zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard. Het had in de nacht van donderdag op vrijdag veel geregend waardoor de baan op zaterdag hier en daar drassig was. Er ontstonden al snel sporen maar in deze zware omstandigheden voelde Roan zich goed thuis en wist in de tijdtraining een derde tijd neer te zetten. Ook in de kwalificatieheat zat hij er goed vooraan bij en verzekerde hij zich met een vijfde plaats van een ideale startplaats voor in de manches op zondag.

Vlak voor de eerste manche op zondag begon het te regenen waardoor de omstandigheden moeilijker werden. Roan pakte een redelijke start en kwam in de top tien uit de eerste ronde. Vanaf daar werkte hij zich op naar een zesde plaats totdat zijn opmars onderbroken werd door een pijnlijke enkel. Roan had zijn voet verkeerd neergezet en kreeg in het resterende deel van de wedstrijd steeds meer last van zijn enkel. Hij moest tot op het tandvlees gaan om de finish te halen en werd twaalfde.

Na de finish voelde Roan onmiddellijk dat er iets niet goed zat in zijn enkel waardoor hij voor verder onderzoek naar het ziekenhuis is gegaan. Hier werd een breuk in zijn enkel geconstateerd en hieraan is hij op zondagavond gelijk geopereerd. Roan zal sowieso de volgende Grand Prix in Argentinie en de eerste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Harfsen missen! In de tussenstand om het wereldkampioenschap MX2 staat hij na twee wedstrijden op een twaalfde plaats.

Daguitslag Grand Prix MX2 Valkenswaard:
1 Tom Vialle 47 Pnt
2 Maxime Renaux 40 Pnt
3 Jago Geerts 39 Pnt
4 Jed Beaton 37 Pnt
5 Ben Watson 34 Pnt
19 Roan van de Moosdijk 9 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Tom Vialle 87 Pnt
2 Jago Geerts 82 Pnt
3 Jed Beaton 74 Pnt
4 Maxime Renaux 61 Pnt
5 Rene Hofer 53 Pnt
12 Roan van de Moosdijk 31 Pnt