Roan van de Moosdijk van F&H Racing heeft in de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento tegenslag gekend. Van de Moosdijk kwam in de eerste manche bij de start ten val maar vocht zich helemaal vanaf een laatste plaats terug naar een negende plaats. In de tweede manche was hij in gevecht om de vijfde plaats totdat hij in een afdaling hard ten val kwam en de wedstrijd moest verlaten. 

De crosser uit Eindhoven wilde vandaag beter presteren dan op zondag en begon dan ook uiterst gedreven aan de training. De baan was nagenoeg hetzelfde dan op zondag waardoor Roan de snelle lijnen op het circuit al snel gevonden had. Zoals we van hem gewend zijn, ging hij in de tijdtraining in een hoog tempo rond over de baan en haalde alles uit zijn Kawasaki KX250F om er een top tijd uit te persen. Dit lukte want Roan sloot de sessie af op een goede tweede tijd en begon met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

Bij de start van de eerste manche kreeg van de Moosdijk een tegenslag te verwerken. In het gedrang kwam hij bij het uitkomen van de tweede bocht ten val en moest een inhaalrace rijden. Van de Moosdijk wist de ene na de andere rijder te passeren en zette alles op alles om zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Van de Moosdijk wist er nog een negende plaats uit te halen en hield hiermee de schade beperkt. 

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal zat hij er beter bij en kwam hij al snel aan op een zesde plaats. Van de Moosdijk probeerde alles om snel de vijfde man te passeren zodat hij het gat tot aan de kopgroep kon gaan dichten. Echter wat hij ook probeerde, het gat werd telkens dicht gegooid waardoor Roan er niet in slaagde om de vijfde plaats over te nemen. In het heetst van de strijd ging hij voorover in een afdaling en kwam zwaar ten val. Gelukkig is Roan hier zonder ernstige blessures vanaf gekomen zodat hij normaal gesproken aanstaande zondag gewoon weer van start kan gaan in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in Arco di Trento.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Roan op een zevende plaats staan en kan in de laatste wedstrijd niet meer ingehaald worden!

Daguitslag Grand Prix MX2 Arco di Trento:

1 Jago Geerts 41 Pnt

2 Ben Watson 40 Pnt

3 Jed Beaton 40 Pnt

4 Maxime Renaux 36 Pnt

5 Thibault Benistant 34 Pnt

15 Roan van de Moosdijk 12 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Tom Vialle 718 Pnt

2 Jago Geerts 661 Pnt

3 Maxime Renaux 541 Pnt

4 Jed Beaton 528 Pnt

5 Thomas Kjer Olsen 517 Pnt

7 Roan van de Moosdijk 454 Pnt

Fotocredits – Bavo