Roan van de Moosdijk in de top vijf tijdens Grand Prix MX2 in Engeland

Opgewonden om te pronken met de nieuwe kleuren, kwam Roan afgelopen weekend in actie tijdens de eerste ronde van het FIM Motocross Wereldkampioenschap 2022 in Groot-Brittannië.

De eerste actiedag op het circuit, zaterdag, bevestigde de vooruitgang die tijdens de wintermaanden was geboekt.  Moosdijk werd zesde in de tijd training, in de kwalificatieheat werd van de Moosdijk vierde tijdens de eerste kwalificatieheat van het jaar.

Roan van de Moosdijk maakte zijn Nestaan ​​Husqvarna Factory Racing-debuut op het wereldtoneel en toonde veel potentie tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Moosdijk verloor al vroeg in de eerste manche posities maar herstelde zich goed en kwam op een zesde plaats over de finish. De tweede manche was goed, hij kwam in de vijfde ronde op een vierde plaats en evenaarde het tempo van de top drie voor een groot deel van de race. Een vierde plaats in de tweede manche bracht hem als vijfde in het algemeen klassement, in combinatie met zijn zesde plaats van de eerste manche.

Roan van de Moosdijk: “Het was een constant weekend! Ik begon het weekend redelijk goed. Ik had een goede start in de eerste manche, maar werd wijd geduwd in de tweede bocht en moest terugvechten naar de zesde plaats. Ik had een betere start in de tweede manche en de eerste helft was echt goed. Volgend weekend komen we een stuk sterker terug.”

Komen weekend wordt de Grand Prix van Lombardije verreden op de zanderige circuit van Mantova.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *