Roan van de Moosdijk blijft indruk maken

Roan van de Moosdijk van het Nestaan ​​Husqvarna Factory Racing is tijdens de vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Zweedse Uddevalla op een achtste plaats geeindigd.

Roan van de Moosdijk blijft fans over de hele wereld imponeren met zijn snelheid in slechts de tweede Grand Prix sinds zijn terugkeer. Net als bij de vorige wedstrijd in België, stormde Moosdijk naar voren in de eerste manche voordat hij te maken kreeg met een klein probleem en niet verder kwam dan een derdtiende plaats. Er was echter absoluut geen twijfel dat hij het potentieel had om te strijden voor een top drie resultaat in de tweede manche en hij was daar heel dicht bij! Moosdijk startte in de top vijf en vocht al vroeg met de kampioensfavorieten voordat hij de manche op de vierde plaats afrondde. 13-4 scores zorgde ervoor dat hij op de achtste plaats eindigde in het dagklassement.

Commentaar: Roan van de Moosdijk: “Ik voelde me vandaag heel goed. Ik was vijfde in de eerste manche, maar toen had ik een probleem en een kleine crash waardoor ik dertiende werd. Ik werd vijfde in de tweede manche en vocht hard voor de vierde. Ik had een klein gat achter me , omdat een andere renner ten val kwam, dus ik bleef pushen en eindigde op die plek. Dat was goed, daar was ik heel blij mee.”

De zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 wordt volgend weekend verreden in Hyvinkaa, Finland. Sinds 2014 is hier geen Grand Prix meer op dit zandcircuit georganiseerd!

Daguitslag GP MX2 Zweden:
1 Jago Geerts 47 Pnt
2 Tom Vialle 47 Pnt
3 Simon Laengenfelder 38 Pnt
4 Kevin Horgmo 36 Pnt
5 Mikkel Haarup 29 Pnt
8 Roan van de Moosdijk 26 Pnt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *