Bewogen weekend voor Roan van de Moosdijk in Italië

Roan van de Moosdijk reisde afgelopen weekend voor de tweede wedstrijd om het Wereld Kampioenschap MX2 naar het Italieaanse Mantova.

Op zaterdag ging de kwalificatie niet zoals Roan had gehoopt. In de begin fase kwam een andere rijder voor Roan ten val en kon het niet meer ontwijken waardoor hij zelf ook ten val kwam.
Door de val bezeerde Roan zijn rechter schouder, toch wist hij zijn weg te hervatten maar kwam niet verder dan een vierentwintigste plaats.

De eerder genoemde val van de kwalificatieheat op zaterdag zou hem hinderen, maar met behulp van de kracht in zijn FC 250 slaagde hij erin om, ondanks dat hij van buitenaf begon, de eerste manche in de top tien te beginnen en vanaf daar naar voren te stormen.
Uiteindelijk kwam Roan op een vijfde plaats over de finish, maar alle hoop die hij had om op de box te springen, werd teniet gedaan door een crash in de eerste bocht in de tweede manche.
van de Moosdijk pakte een vijftiende plaats in die manche, waarmee hij tiende werd in het dagklassement. In de tussenstand staat Roan op een zesde plaats.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *